Síla jít proti proudu…

24. 7. 2008 0:41
Rubrika: Plavba | Štítky: akce:activ8

 

Už je to pár dní, co jsem se s mnohýma setkala na Velehradě. Původně se mi tam moc nechtělo…navíc jen na dva dny. A jak vypadá zpětná rekapitulace? I ty dva dny stály za to. Krásné setkání…a čím to…spoustu lidiček naladěných na stejnou vlnu, nejen tu signálovou;), ale hlavně Boží. Bůh k nám promlouval ke každému zvlášť a zároveň společně: ,, Dostanete sílu Ducha svatého, který na vás sestoupí a stanete se mi svědky…“(Sk 1,8)

 

Zpětně si uvědomuju, jak silná ta slova jsou…stanete se mi svědky…nejen svědky krásného setkání v modlitbě, adoraci, chválách, zpěvu, mši, ale svědky v našem světě. Ve světě, kde mnoho lidí Boha nezná, odmítá…jsme právě my těmi svědky, kteří máme předávat, co jsme načerpali.

 

Krásně napsané, ale co realita…to už tak jednoduchý není. Na Velehradě bylo úžasný, že jsme pocítili velikost a sílu společenství…Kolik lidí se ale vrátilo domů do své farnosti a najednou načerpané nadšení jaksi opadá…všechny ty plány postupně vyprchávají a dostavují se otazníky…opravdu dokážu být tím svědkem?…

 

Otazníky se objevují každému, co je však důležité, když člověk začíná slábnout, je neustálá důvěra. Důvěra, že to, co dělám, co chci dělat, není jen pro mou slávu, ale pro Toho, který mi dává zakoušet lásku a pokoj. I když občas nevím, kudy dál a jestli na to mám. Pán je stále s námi a nenechá nás v tom. Stačí jen otevřít srdce v modlitbě…

Zobrazeno 2296×

Komentáře

Janis

Souhlasím s tebou, Veru. Tento týden jsem byl přítomen na Přístavu na LANO mladších kolegů... Slovem jednoho dne bylo: "Jsme v Jeho ruce." V ten den jsem si znova uvědomil, že je to o Bohu, o tom, který mi dává sílu!

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio