Dobrořeč, duše má, Hospodinu

25. 12. 2008 23:16
Rubrika: Plavba

,,Dobrořeč, má duše Hospodinu, celé nitro mé, jeho svatému jménu!" (Žalm 103,1)

Když jsem si nalistovala tento žalm, úplně mi pasuje na dnešní den. Nejen kvůli tomu, že slavíme Boží narození, ale při dnešní mši jsem jaksi rekapitulovala uplynulý rok. Je fakt, že normálné se hodnotí až na Silvestra, ale jak jsem dnes viděla jesličky, přemýšlela jsem, co můžu Ježíškovi přinést jako dárek za uplynulý rok.

Řekla bych, že víc jsem byla obdarovaná já. Ani nevím odkud začít výčet všech těch dárků a darů, které jsem přijala. Když to vezmu postupně. V únoru jsem se mohla podívat do Itálie - Říma - setkat se na audienci přímo se Svatým Otcem, to byl velký zážitek. Návštěva Assisi, místa, kde chodil svatý František a uvědomit si, že opravdová krása je v maličkostech a záleží jen na člověku, zda se ji snaží stále znova objevovat.

Dalším velkým darem byly prázdniny. Nebyl to jen čas na odpočinek a zábavu, ale také doba, kdy jsem se zastavila a snažila se otevřít své srdce Pánu. Během různých akcí jsem se mohla potkat s lidma, který bych asi nikdy nepotkala nebýt signálů:) (charismat. konferenci, aktiv 8). Velkým darem pro mě byla také společná dovolená v Dolomitech. Kam jsme jeli celá rodina a kde jsem poznala spoustu nových skvělých lidiček a pocítila velikost a nádheru Božího stvoření - hory, příroda...:)

Taky jsou pro mě velkým darem lidi, kteří jsou pořád kolem mě.  Mají se mnou trpělivost a berou mě takovou, jaká jsem.                        Jsem moc ráda, že jsem měla komu předat štafetu zástupcování za mládež v našem děkanátu. Že i v naší farnosti jsou človíčkové, kteří na svá bedra berou akce pro děti a že všechno tak plyne a má svůj čas.

Proč to všechno píšu, Vánoce jsou svátky, kdy se navzájem obdarováváme. O Vánocích je to tradice, zvyk dávat a přijímat dárky. Ale během roku?....Uvědomujeme si, čím vším nás Pán obdařil? Někdy to může být jen maličkost...umění je hledat i v té maličkosti velikost našeho Pána a  ,,Dobrořečit mu a nezapomínat na žádné z jeho dobrodiní."(Žalm 103, 2)

Přeju všem krásný vstup do dalšího roku a ať dokážete vidět velikost našeho Pána i v těch nejobyčenějších věcech, lidech a situacích, které vás příští rok potkají.

 

 

Zobrazeno 1896×

Komentáře

Kristusa

Milá Verunko, díky za krásný myšlenky a i za návnadu se taky zastavit a zamyslet se nad uplynulám rokem. Pán Ti žehnej+

vojtec

To je skvělé, že měly signály.cz na Tvůj rok pozitivní dopad:-)

Pankoj

Opravdu jsem dostala letos mnoho dárků a darů od Boha i od lidí. Někdy si neuvědomím, že jsem byla obdarovaná.

Lenča

Teďka jsi mě Veru, fakticky dojala, mám slzy na krajíčku.Děkuju za úžasně napsané svědectví :)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio